האם מי שחוסן נגד אבעבועות רוח יכול להיות נשא?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אחותי הקטנה חלתה באבעבועות רוח, אני קיבלתי חיסון נגד מחלה זו לפני 6 שנים. האם אני יכולה להיות נשאית של המחלה ולהדביק מישהו אחר, והאם מישהו שכבר חלה בעבר, ונחשף למחלה פעם נוספת, יכול להדביק מישהו אחר?

תשובה:
ישנה עדיין אפשרות שתידבקי למרות החיסון שקיבלת, אך המחלה תהיה יותר קלה מהרגיל. כמו כן, את יכולה להיות נשאית של המחלה ולהדביק אחרים. אם מישהו חלה כבר בעבר, ונחשף שנית, הוא אינו יכול להדביק מישהו אחר. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד