דלג לתוכן

כאבי גב המגיבים לאנטיביוטיקה אך חוזרים מאוחר יותר

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/01/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני מספר חודשים החלו כאבי גב תחתון אשר מופיעים לסירוגין בחלק ימני תחתון, שמאלי תחתון ובעיקר במרכז התחתון. הכאב החל לאחר ששכבתי מזיע על המיטה כאשר המיזוג מופנה לגבי, והתעצם כאשר עשיתי פעולה לא נכונה עם הגב התחתון, אשר בעקבותיה הרגשתי כאב עז רגעי. לאחר היוועצות ברופא נטלתי 10כדורים מסוג מוקסיפן 500 מ"ג , הכאב נחלש אך לא עבר לגמרי, ולאחר זמן מה שוב חזר הכאב כפי שהיה בתחילה. מה עלי לעשות ומה מומלץ בכדי לא להזיק ולהחמיר את המצב?

תשובה:

מכיוון שהכאב הגיב למוקסיפן אין לשלול תהליך זיהומי, והייתי ממליץ לעבור בירור, כולל בדיקות דם וצילומים כדי לשלול אפשרות זו. במידה ואין זיהום, קרוב לוודאי שהכאב נובע ממחלה בדיסק, ובעיה זו אינה מסוכנת אך פוגעת באיכות החיים ויש לה טיפולים רבים. דר' מיכאל מילגרם "המרכז הישראלי לניתוחי עמוד שדרה" - אסותא.
רופאים בתחום
פרופ' יורם אגמון
פרופ' יורם אגמון קרדיולוגיה
פרופ' שלמה ללצ'וק
פרופ' שלמה ללצ'וק כירורגיה
ד"ר מרק באר גבל
ד"ר מרק באר גבל גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו