מהי ספינה ביפידה L5 ומהו וריאנט אנטומי L3 ? האם זה מזיק ? וכיצד לטפל ?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/01/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

מהי ספינה ביפידה L5 ומהו וריאנט אנטומי L3 ? האם זה מזיק ? וכיצד לטפל ?

תשובה:
ספינה ביפידה ( שדרה שסועה ) הוא מום מולד שבו יש בעיה בהיווצרות עמוד השדרה של התינוק בחודש הראשון להריון. ישנם מספר סוגים שמשתנים בחומרתם, ממום קל שבו יש פגם במבנה החוליה ללא סיבוכים עצביים, ועד לפתח גדול בחוליות עמוד השדרה דרכו יוצר חלק מחוט השדרה והעצבים הנלווים לו, דבר שגורם לשיתוק של הגפיים התחתונות ובעיות בדרכי השתן והעיכול. סביר להניח שמדובר במקרה שלך בצורה הקלה, בה יש פתח אחורי קטן בחוליות הגב אך התפתחות העצבים תקינה, ואין לכך שום משמעות. המילה וריאנט אנטומי פירושה משהו שאינו הדבר השכיח אך עדיין בגדר הנורמה, אינו גורם לתסמינים ולא מצריך טיפול מיוחד. בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה באשר לכך.