מהי הבדיקה לעגבת?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/01/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

היה לי פצע באיבר המין. אחרי שבוע נעלם. כחודשיים שלושה אח"כ שוב היה לי פצע, ואז נעלם שוב. קראתי באינטרנט, חששתי לעגבת. הלכתי לרופאה כשבועיים שלושה אחרי שנעלם הפצע. סיפרתי לה על החששות שלי. היא הציעה בדיקת דם: 1. Syphilis Ab Sceening (ELISA) 2. CSC (BLOOD COUNT)

תשובה:
היה לי פצע באיבר המין. אחרי שבוע נעלם. כחודשיים שלושה אח"כ שוב היה לי פצע, ואז נעלם שוב. קראתי באינטרנט, חששתי לעגבת. הלכתי לרופאה כשבועיים שלושה אחרי שנעלם הפצע. סיפרתי לה על החששות שלי. היא הציעה בדיקת דם: 1. Syphilis Ab Sceening (ELISA) 2. CSC (BLOOD COUNT) יצא לי שלילי, והיא אמרה שאני בסדר. זה היה לפני קצת פחות משנתיים. לפני כמה זמן, מישהו סיפר לי שהבדיקה הזאת היא בכלל לאיידס. האם נכון? למה הרופאה נתנה לי אותה אז? האם אני צריכה לבקש שוב בדיקה לעגבת? ELISA היא שיטת ביצוע הבדיקה וניתן לבדוק באמצעותה נוגדנים לחיידקים ולנגיפים רבים. הבדיקה לאבחון עגבת היא בדיקת VDRL. לפרטים נוספים אנא גלוש ל: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=105 בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות [27/01/2007]