תוצאות CT בעקבות פריקת כתף
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובל מתת- פריקה בכתפיים ובכתף השמאלית יותר מאשר בהימנית, ואני מוגבל ברוב התנועות ביד. אני כבר במעקב 4 שנים, עשיתי פיזיותרפיה ולא עזר, ובסוף עברתי בדיקת CT לכתפיים והתוצאות היו: "הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי ושוחזרה במנחים הנוספים. ציסטה תת- קורטיקלית קטנה עם גבול סקלרוטי ברור וחד נראית בראש ההומרוס הימני. שאר המבנה המפרקי והגרמי תקין, לא נראה ממצא פתולוגי גס ברקמת הרכות." זה ממש קשה ואני סובל מכאבים רוב הזמן . אני רוצה חוות דעת על התוצאות ומה אפשר לעשות, והאם יש בדיקות שיותר משקפות מה CT ומה אתם מציעים לי לעשות ?

תשובה:
ה CT הדגים ציסטה סוב- קורטיקלית ושינויים סקלרוטיים (סקלרוטי = מסוייד) שהינם עדות לתהליך ניווני אשר קורה במפרק הכתף, עקב הפריקות החוזרות ונשנות. בעיקרון MRI לכתף היא בדיקה שנותנת יותר אינפורמציה באשר לגידים ולסחוסים במפרק הכתף, אולם בכל מקרה אני מציעה לפנות לאורתופד מומחה לכתף, ולהתעניין בקשר לניתוח, אם הפיזיותרפיה אינה יעילה.