חשד ללימופה אחרי CT של בית החזה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי עבר בדיקת CT של בית החזה והאבחון אינו מובן לנו. נצפו בלוטות לימפה מוגדלות בריאה הימנית ובבית השחי, חשד לתרומבוס בוריד החלול העליון, הודגמו שינויים אמפיזמטיים באונות העליונות ובולות אמפיזמטיות. שינויים אינטרסטיציאליים פיברוטיים באונה תחתונה, טחול מוגדל, בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום עליון. סיכום- חשד למחלה לימפופרוליפרטיבית. מה זה אומר ?

תשובה:
משמעות הממצאים היא כנראה חשד למחלת לימפומה שביטוייה הגדלת בלוטות לימפה בתחנות שונות כמו בבית החזה ובבטן, וכן הגדלה של הטחול. בנוסף הועלה חשד לקריש בווריד החלול העליון, וכן נצפו שינויים אמפיזמטיים בריאות, קרוב לוודאי על רקע נזקי עישון. כל הממצאים מחייבים התייחסות קלינית מיידית ופניה לרופא בהקדם.