הסבר על תסמונת קושינג (היפרקורטיזוליזם)
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת 23 ועברה בירור לגבי אקנה ושיעור יתר. בבדיקות התגלה היפרקורטיזוליזם. מהו מושג זה? היא נתבקשה גם לעשות בדיקת MIR.

תשובה:
היפרקורטיזוליזם, או במילים אחרות סינדרום ע"ש קושינג (Cushing's Syndrome), היא מחלה שבה קורטיזול, הורמון המופרש לדם, מיוצר בכמות גדולה מהרגיל או כאשר צורכים אותו בכמות גבוהה בצורתו המקורית או על ידי נטילת הורמונים אחרים. בשני המקרים, קורטיזול המיוצר על ידי בלוטות האדרנל נמצא בדם בכמות גבוהה מהרגיל. היפרקורטיזוליזם עלול לקרות מסיבות שונות, כגון גידול בבלוטת יותרת המוח, גידול בבלוטת האדרנל הגורמת להפרשה מוגברת של ההורמון, גידול במיקום אחר; או במצבים של צריכת כמות גבוהה של סטרואידים. הסימפטומים של המחלה כוללים פני ירח (אודם, נפיחות ועגלגלות בפנים), עלייה במשקל, שיעור יתר, כאבי ראש, חולשה כללית, כאבי גב, פצעי בגרות, תחושת צמא וריבוי במתן שתן. אני משערת שהכוונה שלך היתה לבדיקה היתה MRI, שהיא בדיקת הדמיה למוח שתאפשר זיהוי של מקור הבעיה. אם לא ימצא ממצא מוחי, יתכן שבתך תעבור בדיקות נוספות לאיתור מקור הבעיה. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד