תרופות לשיכוך כאב ראש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת איזו תרופה מומלץ יותר לקחת במקרה של כאב ראש בינוני - אקמול או נורופן - מבחינת נזק לכבד או לכליות? אני סובל מכאבי ראש יחסית קלים לפחות פעם בשבוע. בבדיקות לא מצאו שום דבר.

תשובה:
כדי לענות לשאלה כזאת אני זקוקה למידע עליך: מה גילך? אילו בדיקות ביצעת? האם כאבי הראש מופיעים בזמן מסוים ביום? במצבי לחץ? האם הם מלווים בעוד תופעות לוואי כמו דמעות או הבזקים? האם נשללה האפשרויות של מיגרנה, או גידול? האם כאב הראש מעיר משינה? אם עברת בירור מקיף באמת ולא נמצאה כל סיבה לכאבי הראש, אפשר להתחיל טיפול. מובן שרצוי להתחיל מהקל אל הכבד. אם אכן מדובר בכאב ראש רגיל ולא במיגרנה, אפשר להתחיל טיפול באקמול. אם זה לא עוזר, אפשר לנסות נורופן או אופטלגין. אספירין לא מומלץ לבעלי בעיות קרישה, או אם אתה נוטל מדללי דם. כל תרופה משפיעה על הגוף בצורה שונה, ולכן אם אתה נוטל כדור מסוים באופן קבוע, נחוץ מעקב אחר בדיקות הדם. תרגיש טוב. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד