מחלת חום לאחר יחסי מין לא מוגנים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 50. האם תסמינים קלאסיים של הידבקות המופיעים כחודש לאחר קיום יחסי מין לא מוגנים, תסמינים כמו כאב ראש, תחושה של שפעת ופריחה ברגליים, יכולים להעיד על מחלה שאינה איידס? אם אכן נדבקתי, האם העובדה שאני לוקח זפיקס לדלקת כבד B מחייבת אותי להפסיק לקחת

תשובה:
התסמינים שאתה מתאר אכן עשויים להצביע על הידבקות בנגיפים מסוג כלשהו, כולל נגיף ה- HIV, או בחיידקים מסוג כלשהו, בכלל זה בעגבת. יש להיבדק לנגיף ה- HIV, לעגבת (בדיקת VDRL) ולגורמים אפשריים אחרים. בדיקת עגבת אתה יכול לעשות כבר עכשיו. לגבי HIV מומלץ להמתין עוד שבועיים-שלושה. התרופה זפיקס אכן "מתנגשת" עם איידס, וליתר דיוק, עשויה לגרום לנגיף ה- HIV לפתח עמידות לתרופה זו, ולכן אם אכן נדבקת באיידס, על הרופא המטפל לקחת בחשבון את העובדה שאתה נוטל תרופה זו לטיפול בהפטיטיס. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני