דלג לתוכן

האם התרופה רואקוטן יכולה לעכב גדילה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/03/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

בני בן 16 עבר טיפול ברואקוטן לפני כשנתיים קראתי שייתכן עיכוב בגדילה בעקבות הטיפול. אם הכוונה היא לעיכוב, כך שתוך כמה זמן הפער יושלם, או שהתרופה גורמת לעצירת הגדילה?

תשובה:

בין תופעות הלוואי הידועות של רואקוטן ישנה סגירה מוקדמת של האפיפיזה, דבר שעלול למנוע גדילה נורמלית. ברם, הטיפול ברואקוטן ניתן לפרקי זמן של 8-3 חודשים, ותופעת לוואי זו מתרחשת לעיתים נדירות, רק בשימוש ממושך הרבה יותר בתרופה. בפרקי הזמן הקצרים בהם נוטלים את התרופה אין סכנה לגדילה. ד"ר גיל טאובר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר דרור עובדיה
ד"ר דרור עובדיה אורתופדיה
 מרפאת שיניים ממילא
מרפאת שיניים ממילא רפואת שיניים
פרופ' יבגניה ניקולסקי
פרופ' יבגניה ניקולסקי קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו