אני בהתחלת שבוע 20 להריון. זהו הריון ראשון. לאחרונה הופיע דימום (כמה טי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/05/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהתחלת שבוע 20 להריון. זהו הריון ראשון. לאחרונה הופיע דימום (כמה טיפות) מהנרתיק שנפסק. הייתי אצל גינקולוג שאיבחן בעזרת אולטרסאונד היפרדות שליה "קטנה" עם המטומה. הרופא לא חשב שהדבר מצריך אשפוז או מעקב, אך ציין כי הדבר מגביר את סיכויי להפלה. קראתי כי היפרדות שליה היא מצב שיכול להיות מסוכן מאוד לעובר. אין לי לחץ דם גבוה ולא קיבלתי מכה בבטן. שאלותי הן: מה יכול לגרום להיפרדות ? האם יכולה להיות התאחות של כלי הדם מחדש? כיצד אוכל למנוע המשך הפרדה של השליה ?

תשובה:
הסיבה להיפרדות שליה אינה ידועה, אך נמצא שיש קשר בין מצב זה ליתר לחץ דם אימהי בהריון, חבלה קהה לבטן, בעיות של קרישיות יתר בדם, וכן קשר לגורמים כלליים המעלים את הסיכון בהריון- הריון בגיל מבוגר, לידות מרובות בעבר, עישון, תזונה לקויה, שימוש בסמים, וזיהום ברקמות העובריות. בכל מקרה, כיוון שהסכנה לעובר עשויה להיות גדולה, יש לבצע מעקבים שוטפים, בהתאם להמלצת הרופא, ולהיות ערה לסימנים כמו דימום וגינלי נוסף ורגישות וכאב בבטן התחתונה. חומר נוסף בלינק הבא- http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000901.htm#Treatment