האם ציסטות בשחלות יכולות להיווצר גם בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/05/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון, עד כה לא הייתה לי ציסטה. האם גם בזמן ההריון יכולות להיווצר ציסטות או שהשחלות אינן פעילות? אני בעלת שחלות פולציסטיות.

תשובה:
ציסטות יכולות להיווצר בכל שלב אצל אישה, בעיקר בגיל הפוריות. חלקן פיזיולוגיות (כלומר ציסטות שנוצרות כחלק מהמחזור הטבעי) וחלקן לא. לעובדת היותך בעלת שחלות פוליצסטיות אין קשר לעניין. רוב הזמן מדובר גם במראה אופייני של השחלות בתסמונת זו ובדרך כלל הציסטות קטנות ולא גורמות לסימפטומים כלשהם. עלייך להמשיך במעקב הריון הרגיל שלך, ובמידה ותתעורר בעיה, תוכלי להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת בהתאם לממצאים באולטרסאונד.