אישה עם היסטוריה של הפלות וכריתת חצוצרה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 33, נכנסתי להריון לפני ארבעה חודשים על ידי הפריה, ההריון נקלט בפעם הראשונה. בשבוע ה-11 העובר נצפה ללא דופק. עברתי שאיבה. ממצאי השאיבה: חשש למחיצה רוחבית, לא נאמר בוודאות. לפני כן עברתי שתי הפלות: הפלה טבעית בערך בשבוע ה 6 לפני כ-15 שנה, הריון חוץ-רחמי לפני כ 4 שנים ואחריו כריתת חצוצרה, ושני הריונות כימיים לאחר כריתת החצוצרה. כעת אני 3 שבועות לאחר השאיבה. אילו בדיקות עלי לבצע על מנת לבדוק את סיבת ההפלה האחרונה ואי-הפריון? האם אפשר להתחיל מייד בהפריות נוספות? האם יש סיכוי להרות באופן טבעי אם יש מחיצה ומסירים אותה והיא הגורם לבעיה, כשהחצוצרה השנייה תקינה?

תשובה:
ישנן בדיקות הדמיה שיכולות להראות מחיצה ברחם. בשל ההיסטוריה ההריונית שלך, אני מאמינה שעברת כבר את רוב הבדיקות. אם המחיצה היא הבעיה, ברוב המקרים ניתן להסיר אותה ולהמשיך בנסיונות הכניסה להריון. מידע יותר מפורט על המשך הבירור הנחוץ במקרה שלך כדאי שתקבלי מהרופא המטפל, אשר מכיר את ההיסטוריה שלך ואת תוצאות הבדיקות שעשית עד כה. בברכה ובהצלחה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד