יש לי סוכרת נעורים, ועקב כך עיכוב של שנתיים בגדילת עצמות. אני בת 15, אך
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/06/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי סוכרת נעורים, ועקב כך עיכוב של שנתיים בגדילת עצמות. אני בת 15, אך לא השתניתי - גובה / התפתחות מינית מאז גיל 11/12. ישנו רופא הומאופאתי שהציע להזריק לי ויטמין B8 לזירוז הגדילה, אך במרפאת הסוכרת בבית החולים בו אני מטופלת מפחידים את אמא שלי לגבי הזרקת הוויטמין בתירוצים מתחמקים וללא סיבה הגיונית. אני מעוניינת לדעת מה הוא הוויטמין, מהן השפעותיו ומה הסיכונים בהזרקתו, והחשוב מכל- אם ביה"ח מתנגד להזרקתו בגלל שהם לא יכולים והרופא הפרטי כן יכול ואנו סומכים עליו מפני שהוא עשה כמה טיפולים רציניים מסוגים שונים למשפחתי וכולם הצליחו מאוד!

תשובה:
אני מניחה שהכוונה היא לביוטין. ויטמין זה שההומאופת מציע להזריק לך אינו ידוע בספרות הרפואית כמאיץ גדילה, ובמינונים גבוהים ייתכנו תופעות לוואי בעור ובריאות. אני מניחה שחוסר הניסויים התומכים בזה הוא שגורם למרפאת הסוכרת לא להתלהב מהטיפול. ביוטין הוא ויטמין חשוב לתהליכים רבים בגוף. כאשר הוא חסר, ייתכנו תסמינים של חוסר תיאבון, כאבי שרירים ונימול, וכן בעיות עור ונשירת שיער. הוא נמצא במזונות כמו כבד, כרובית, דג סלמון, גזרים, בננות, שמרים.