טרשת נפוצה – המחלה, הסימפטומים והטיפולים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לחברה שלי גילו לא מזמן טרשת נפוצה וכרגע מטפלים בה באמצעות סטרואידים. רציתי לדעת אם ישנו טיפול טבעי חלופי.

תשובה:
טרשת נפוצה – Multiple Sclerosis או MS, היא מחלה כרונית הפוגעת במערכת העצבים המרכזית (מוח, עמוד שדרה). ההנחה היא שזו מחלה אוטואימונית, מחלה בה המערכת החיסונית תוקפת אזורים שונים בגוף כאילו היו גוף זר. במקרה של MS ישנם נוגדנים הפוגעים בשכבת המייאלין העוטפת את העצבים. התוצאה של תהליך זה היא פגיעה בעצבים וגרימה של חוסר קואורדינציה בין השרירים, היחלשות של השרירים, ופגיעה בתחושה ובראיה. לא ניתן לצפות את המחלה מראש, לרוב היא מופיעה בין גילאי 20 ל-40. המחלה מופיעה בעוצמות שונות, עם מגוון רחב של סימפטומים, ביניהם הירדמות וחולשה בגפיים, איבוד ראיה חלקי או מלא, ראיה כפולה או מטושטשת, כאבים ועקצוצים בחלקים שונים בגוף, איבוד שיווי משקל ורעד, עייפות, סחרחורת. יכולים להופיע סימפטומים נוספים, ולא כל הסימפטומים מופיעים בהכרח. ישנו מגוון רחב של תרופות הניתנות כטיפול בתרופה, על פי קצב המחלה וחומרתה. חשוב לשלב את הטיפול התרופתי גם במנוחה, בפעילות גופנית ובדיאטה בריאה ומאוזנת. אני מצרפת קישורים לאתרים העוסקים בטיפול אלטרנטיבי ל MS, אבל מובן שטיפולים אלה אינם תחליף לטיפול הקונבנציונלי. http://www.gamnon.net/.../.../H-Remedies-MultipleSclerosis.htm