תקפות של חיסונים נגד הפטיטיס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 55. להלן תוצאות בדיקות עדכניות: 46.95 positive HEPATITIS Bs Ab negative HEPATITIS Bs Ag negative HEPATITIS Bc IgM negative HEPATITIS Bc Ab TOT negative HEPATITIS Be Ag negative HEPATITIS Be Ab negative HEPATITIS C Ab TREPONEMA SCR./TPHA בעבודה לפני חמש שנים, לקראת נסיעה למזרח הרחוק, קיבלתי חיסון HEPATITIS B H-V-Vax ll. האם התוצאות של בדיקות HEPATITIS Bs Ab תקינות אצלי? אם לא, האם יש סכנה שהדבקתי מישהי אחרת באמצעות יחסי מין? האם יש לתוצאה החיובית קשר לתוצאות הבאות? BILIRUBIN TOTAL mg/dl 1.3 GPT (ALT) U/L 50

תשובה:
בדיקותיך מעידות על כך שחוסנת נגד הפטיטיס B בעבר, והחיסון שלך עדיין פעיל, כלומר הכל בסדר. התוצאות שוללות את האפשרות שנדבקת בהפטיטיס B או בהפטיטיס C. רמות הבילירובין ורמת ה- ALT מעט גבוהות אצלך. שני החומרים האלה הם מדדים לתפקודו של הכבד. זו עלייה קלה בלבד, ורוב הסיכויים שהיא חסרת משמעות. על מנת להתייחס לתוצאות אלו נחוצים מידע נוסף, בדיקה גופנית, ובדיקות דם משלימות. אנא פנה לרופא המשפחה להמשך הבירור. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד