פיזיולוגיה של האורגזמה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/09/2010
1 דקות קריאה
שאלה:

אני יודע שמבחינה פיזיולוגית, האורגזמה מלווה בכיווצים בגוף, כתוצאה מהורמונים המופרשים ומן התגובה העצבית להם. אך האם זה יכול להסביר את העוצמה הייחודית והחזקה כל כך של האורגזמה? אין פה גם איזה היבט קוגניטיבי שלנו שמקשר אורגזמה למשהו חזק ועוצמתי (התניה)?

תשובה:
אורגזמה, כפי שהיא מוגדרת במילון המונחים של אינפומד, היא "סדרה של התכווצויות לא-רצוניות של שרירים חלקים שונים ברגע השיא של הפעילות המינית, שגורמות, בעקבות שחרור של אנדורפינים, לתחושת הנאה עזה. כל התכווצות נמשכת בממוצע כ- 0.2 עד 0.4 שניות, וכוללת כ-4 עד 6 התכווצויות. משך האורגזמה כ-2 עד 3 שניות. אצל הגבר האורגזמה מלווה בדרך כלל בפליטת הזרע". כפי שתיארת בעצמך, באורגזמה משתתפות רבות ממערכות הגוף, כגון מערכות השרירים, המערכת ההורמונלית, המערכת העצבית, ותפקודים קוגניטיביים. בגלל זה אורגזמה אינה תמיד אותו הדבר, וכל אחד חווה אותה בדרך שלו. לשאלתך אם זה יכול להסביר את תחושת ההנאה העזה שבאורגזמה, התשובה היא כן: כל התחושות שלנו מקורן בתהליכים פיזיולוגים המתרחשים בגופנו. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד