קראתי מחקרים אודות הקשר בין צליאק והפלות. אשמח לשמוע יותר. לאחרונה עברת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

קראתי מחקרים אודות הקשר בין צליאק והפלות. אשמח לשמוע יותר. לאחרונה עברתי הפלה שניה ורציתי לדעת אם יש קשר בין הדברים.

תשובה:
מחקרים רבים מצביעים שיש קשר בין מחלת צליאק לא מטופלת לשיעור הפלות גבוה, עיכוב בצמיחה תוך- רחמית וסיכון יתר למומים עובריים. הדבר נובע כנראה משנית למחלת המעי הדק, אשר גורמת לבעיה בספיגת רכיבי מזון מסוימים. שמירה על דיאטה ללא גלוטן במהלך ההריון תביא לשיפור במחלת הצליאק ולשיקום רירית המעי הדק אשר נהרסת כאשר המחלה פעילה, ואז יש הפחתה בשיעור ההפלות, והצלחה גבוהה יותר בכל האספקטים של הריון ולידה. אנא קראי עוד פה: http://www.celiac.com/st_prod.html?p_prodid=785&sid=91hH9H1ESFCG8ZX-35105253852.32