ביצוע בדיקת מי שפיר - הכדאיות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28 וברצוני להתייעץ לגבי כדאיות ביצוע ניקור מי שפיר. כרגע אני בשבוע ה-14 של ההריון. בשבוע ה-11 עברתי בדיקת שקיפות עורפית שתוצאותיה: crl 51 מ"מ, שקיפות 2.8 מ"מ סיכון לפי גיל 1:1027 סיכון לפי גיל + שקיפות 1:156 לאחר מכן הופניתי ליי

תשובה:
מובן שמדובר כאן ב"שאלת מליון הדולר". ההחלטה אם לבצע דיקור מי שפיר היא בסופו של דבר שלך. אנסה להסביר את הממצאים של הבדיקות שערכת. קודם כל, חשוב שתדעי שכל הבדיקות שערכת הן בדיקות סטטיסטיות בלבד, כלומר, בניגוד לבדיקת מי שפיר, הן לא יכולות לתת תוצאה של 100% דיוק, אלא רק סטטיסטיקה. על פי התוצאות המשוקללות, נראה שמדובר בסיכון לא מבוטל להתפתחות עובר עם תסמונת דאון - סיכוי של 1 ל-8. בדיקת מי שפיר היא בדיקה שנותנת תוצאות מדוייקות. הבעיה בבדיקה זו היא העובדה שיש סיכון של כ-1 ל-200 להפלה כתוצאה מהניקור, אם כי היום מראים מחקרים אפילו על פחות מזה. עלייך לשקול את היתרונות מול החסרונות, ולהיוועץ שוב ברופא המטפל אצלו את נמצאת במעקב. בכל אופן, את ניקור מי השפיר מבצעים בדרך כלל בין השבוע ה-16 לשבוע ה-20. הבדיקה עצמה אינה כואבת, ולאחריה כדאי לנוח כ-24 שעות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד