אני מקבל את התרופה גאודון. התרופה לא מופיעה באינדקס התרופות. למה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/11/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מקבל את התרופה גאודון. התרופה לא מופיעה באינדקס התרופות. למה משמשת התרופה הזאת ? אני רק בדיכאון, אין לי מחלה נפשית ואני רוצה לדעת מתי משתמשים בתרופה הזאת לטיפול בדיכאון וכמה זמן לוקח עד שהתרופה משפיעה.

תשובה:
כדאי שתחזור לרופא שלך ותשאל אותו מה היו המאפיינים של התסמינים שלך שגרמו לו להחליט על מתן תרופה זו. בדרך כלל היא משמשת לטיפול בסכיזופרניה, אולם יש לה סגולות דומות לפרוזק בהיותה מעלה רמת סרוטונין במוח במידה ניכרת. ראינו שנותנים אותה לעיתים במקרה של חרדה חברתית, תסמונת טורט ובהפרעות אכילה, כך שייתכן שנותנים אותה בעוד אינדיקציות שאנו לא מכירים. למידע נוסף על התרופה- http://www.nami.org/helpline/geodon.htm