דלג לתוכן

תפקודי כבד, קראטינין, GFR ותרופות נוגדות פרכוסים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/02/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מטופל בלמיקטל 100 מ"ג + פריזיום 10 מ"ג נגד אפילפסיה זה כמה שבועות. טופלתי במשך כ-20 שנה בטגרטול 800 מ"ג + פריזיום 10 מ"ג. אובחנה אצלי MG [מיאסתניה גרביס] לפני כשנה ולא ברור ממתי אני לוקה בה. הטגרטול הופסק בשל נזק לכבד שגרר עלייה ברמתו ל-14.8 (הערך הרגיל אצלי הוא 9 עד 10) וניסטגמוס קשה מאד, שהביא לאשפוז ולהחלפת התרופה. בדיקות לפני כשבוע וחצי מצאו GOT של כ-600 (ירידה מ-800 בזמן האשפוז). גם האנזימים האחרים היו גבוהים מאד. הבילירובין היה גבוה בזמן האשפוז וירד בהדרגה עד קרוב לגבול העליון של הנורמה. urea, sodium, pottasium, uric acid, creatinin תקינים. כנ"ל לגבי שקיעת דםׁ27, ׂשתן, ורוב הבדיקות השוטפות. גם ceruloplasmin תקין (אין לי מושג מה זה). קיבלתי כעת תוצאת בדיקה GLOM.FILTRRATE - התוצאה היא 104. אין לי טווח בתוצאה, ויש הערה "תקף רק בלקוחות עם תפקוד, מתייחס לתפקוד כליה יציב". מה פירוש כל זה?

תשובה:

אני מבינה שבדיקות הכימיה שלך, אשר נוגעות לתפקודי הכבד, חריגות. אחת מתופעות הלוואי של טגרטול היא הפטיטיס, דלקת של הכבד. אני מבינה שבסך הכל המגמה היא לכיוון שיפור, ולכן יש להמשיך ולעקוב אחר תפקודי הכבד. Ceruloplasmin הוא חלבון הנושא נחושת בדם. יש מחלה הנקראת Wilson's Disease. במחלה זו, חסר החלבון צרולופלסמין בדם, ואז הנחושת שוקעת בכל מיני מקומות בגוף, בין היתר בכבד. כנראה רצו לשלול שלא מדובר במחלה זו אצלך. GFR (glomerular filtration rate)
רופאים בתחום
ד"ר אלדד מור
ד"ר אלדד מור כירורגיה פלסטית
ד"ר אדם פיליפס
ד"ר אדם פיליפס גסטרואנטרולוגיה
ד"ר יעקב אולך
ד"ר יעקב אולך גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו