פרסום מרכיבים לא פעילים של תרופות רציתי לדעת מדוע בארץ לא מפרסמים ברוב ה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/02/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

פרסום מרכיבים לא פעילים של תרופות רציתי לדעת מדוע בארץ לא מפרסמים ברוב התרופות את המרכיבים הלא פעילים של התרופה. אני יודעת שמשתמשים בג'לטין (שבא מהחי) בתרופות אך אני צמחונית מזה ילדות וחשוב לי לדעת מה המרכיבים בתרופות. רופאים ורוקחים ששאלתי חסרי ידע , מודעות (ואכפתיות) בעניין . אני חושבת שבתור חולה יש לי את הזכות לדעת ולפיכך גם לבחור מה טוב עבורי .

תשובה:
עד כמה שידוע לי, לפחות בדף התרופה המסופק לרופאים נכללים גם המרכיבים הלא פעילים של התרופה. את צודקת לחלוטין שכחולה יש לך את כל הזכות לדעת אילו מרכיבים את מכניסה לגופך, גם אם הללו נחשבים לרכיבים לא פעילים. [14/02/2001]