בקע מפשעתי שגורם כאבים במאמץ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כ-7 שנים עברתי ניתוח באשכים בשל הידרוצלה, וגילו לי וריקוצלה בנוסף. במשך 6 וחצי שנים אלו לא הייתה בעיה. התאמנתי במכון כושר במשקלים כבדים במשך חצי שנה. 3 חודשים לפני שהתגייסתי, עבדתי בעבודה שדורשת מאמץ פיזי והרמת משקל כבד. התחלתי להרגיש כאבים חזקים, מין דקירות שבאות וחולפות. הלכתי לעשות בדיקה ואמרו לי שיש לי בצילום דרגה 3-2 בשני האשכים. לאחר שהתגייסתי התעלמתי מהכאבים, וזה המשיך כאשר רצתי ובכל פעילות אחרת שדורשה מאמצים. הרופאים בצב כל הזמן זורקים לי משככי כאבים, אך זה לא פותר לי את הבעיה, ואני מרגיש שהכאבים נהיו יותר חזקים ושזה מקפל אותי.

תשובה:
דרגה 2-3 של מה? אני משערת שמדובר אולי בבקע, לפי הסיפור של הניתוח בעבר ושל הכאבים לאחר הרמת משקל כבד. בקע מפשעתי עלול להיות מסוכן אם חלק מהמעי נכלא בו. לא ברור למה לא מתייחסים לתלונותיך ברצינות. האם הראית להם את תוצאות הצילום? אם הכאבים ממשיכים, אני מציעה שתפנה לרופא פרטי שישקול טיפול, ויבדוק אם נחוץ ניתוח נוסף. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד