תוסף מגנזיום לחולה גאוט
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

האם חוסר במגנזיום הוא תוצר של גאוט? והאם מומלץ ליטול תוסף המכיל מגנזיום כאשר סובלים מגאוט?

תשובה:
תרופות משתנות עלולות לגרום לעלייה של חומצת השתן ולהוביל לגאוט (שיגדון). בנוסף, הן עלולות לגרום לחוסר במגנזיום. האם את נוטלת משתנים? אם יש מחסור במגנזיום, דבר שניתן לבדקו בבדיקת דם, מומלץ ליטול תוספים. חברות המשווקות תוספים ממליצות על נטילת מגנזיום באופן מניעתי, אך לא מצאתי לכך חיזוק בספרות הרפואית. לצערי, המידע שישנו בנושא אינו עשיר, ולכן לא אוכל לומר לך יותר מכך. תוכלי להיוועץ בראומטולוג, שוודאי יוכל לתת לך המלצה. ד"ר מיכל רסנר - אינפומד