המשמעות של חום גוף נמוך (היפותרמיה)
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 78. מה הסיבה לתופעה של חום נמוך (בין 34.8 ל-35) לפחות פעם בשבוע?

תשובה:
חום גוף מתחת ל-35 מעלות צלזיוס אכן נחשב לחום גוף נמוך, ומכונה בשפה המקצועית היפותרמיה. לרוב, אנשים מבוגרים ותינוקות סובלים ממצב זה בשל קשיים בוויסות הטמפרטורה בגוף. המצב שאתה מתאר יכול להיות נורמלי ואינו בהכרח מעיד על פתולוגיה, אך חסרים עוד פרטים על מצבך הרפואי על מנת לקבוע בוודאות מהי הסיבה, ואם יש מקום לבירור וטיפול. לכן אני ממליצה לעקוב שוב אחר מדידות החום, ואם התופעה חוזרת על עצמה, בהחלט כדאי לגשת לרופא המשפחה לצורך בירור. מידע נוסף על חום גוף נמוך, תוכל למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_062808_6.asp