אני בת 50. לפני שלושה חודשים הצטננתי. כאב גרון, שיעולים קשים, דלקת במית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/02/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 50. לפני שלושה חודשים הצטננתי. כאב גרון, שיעולים קשים, דלקת במיתרי הקול, כאבי שרירים ופרקים בידיים בלבד. אחרי חודש, כשראיתי שהמחלה לא מתקדמת באופן הרגיל, פניתי לרופא שערך בדיקות יסודיות ואני מפרטת כאן מה שיצא בחלק שבו ביקש לדעת על מחלת הנשיקה: CMVIgG > 35 CMVIgM negative EBV.VCA IgG positive EBV.EBNA positive EBV.VCA IgM negative היום, שלושה חודשים אחרי תחילת המחלה, אני עייפה ותשושה, ויש לי המשך תחושה של שפעת, מה שמאוד מחליש אותי. נא ענו לי האם זו מחלת הנשיקה, ואם לא מה זה נראה. תפקודי הכבד יצאו בסדר ובלוטת התריס בסדר וכל שאר הבדיקות בסדר.

תשובה:
שלום רב עייפות אכן יכולה להתרחש כתוצאה מזיהום בנגיף (וירוס) ולהימשך מספר חודשים רב לאחר הזיהום הנגיפי. תוצאות הבדיקות שאת מתארת מורות כי נדבקת בעבר בנגיף ה- EBV ובנגיף ה- CMV, שניהם נגיפים העשויים לגרום למחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס). יחד עם זאת, אין כל הוכחה בספרות הרפואית כי נוכחות נוגדנים אלו, המורים כאמור על הדבקה בעבר, מורים כי נגיפים אלו גורמים לך היום לעייפות ממנה את סובלת. לכן, לא הייתי מתייחס לעייפות כאילו היא נגרמת על ידי זיהום נגיפי אלא ממשיך בבירור. יש לקחת בחשבון כי עייפות כפי שאת מתארת יכולה להיגרם על ידי גורמים זיהומיים אחרים, הפרעות בבלוטות, חוסר ויטמינים, חרדה או דיכאון או . תסמונת העייפות הכרונית כיוון שהעייפות שלך נמשכת פחות מששה חודשים, לא ניתן כעת לאבחן את מחלתך כתסמונת העייפות הכרונית. מומלץ להמשיך בבירור הרפואי.