ממצאים בשחלה בבדיקת אולטרסאונד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת אולטרסאונד נמצאו הממצאים הבאים: שחלה ימנית - ב.מ.פ בשחלה שמאלית - נצפה ממצא היכול להתאים לגופיף צהוב ודופק. מה זה אומר?

תשובה:
ב.מ.פ - בלי ממצא פתולוגי, כלומר הבדיקה תקינה. גופיף צהוב גם הוא ממצא תקין, אבל תלוי באיזה שלב של המחזור נעשתה הבדיקה. הגופיף לא אמור להיות בשחלה כל החודש. גם דופק לא אמור להיות. האם הועלה החשד של הריון מחוץ לרחם? מדוע עשית אולטרסאונד? לא סיפקת את כל המידע בשאלתך, ולכן לא אוכל לתת לך תשובה לגבי משמעות הממצאים במקרה שלך. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד