פעימות לב חזקות לסובל ממחלות לב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/05/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כמה מחלות הקשורות כנראה לעודף משקל. ביניהן: סוכרת, HBA1C 7-8.2, טרשת עורקים, כבד שומני, טריגליצרידים בערכים 600-1200 ויותר (כולסטרול תקין). עברתי בעבר אוטם לא חודר ושני צינתורי הרחבה עם בלון ב 2000 ו- 2001 . לאחרונה היו כמה מקרים במנוחה שחשתי פעימות חזקות מאיזור מפתח הלב, במשך כמה דקות והרגשתי שהאיזור כולו פועם. האם זו בעיית לב ? או אולי קשור למערכת העיכול ? (יש לי גם בקע סרעפתי ומעי רגיז). מה עלי לעשות?

תשובה:
תחושת פעימות באיזור מפתח הלב אינה ביטוי קלאסי של מחלת לב כלילית. עם זאת, הביטוי הקליני משתנה מאדם לאדם. ייתכן מאוד שמקור התחושה הוא במערכת העיכול, אולם לאור ההיסטוריה הקרדיאלית שלך, ולאור גורמי הסיכון המרובים, אתה חייב לפנות לרופא (רופא משפחה או קרדיולוג) שיבדוק את האופי המדוייק של הכאב, באיזו סיטואציה הוא הופיע (מאמץ גופני ?), משך הכאב, כיצד הוא חלף ועוד שאלות רלוונטיות. עלייך לבצע א.ק.ג. כדי לבדוק אם לא מדובר בהפרעת קצב, והמשך בירור לבבי על-פי ממצאי הרופא בבדיקתו, ועל פי מועד הבדיקות האחרונות שלך.