כאבי גב ורגליים ממקור לא ברור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אחותי סובלת כבר שנה מכאבים בגב התחתון שמקרינים לכל רגל שמאל. היא מרגישה כאבים שקשה לה לתאר אותם, אבל הכאב מתבטא בדקירות ושריפות ברגל מאחור. הכאב מתמקד בברך לעיתים קרובות. היא טוענת שהכאב הוא תמידי, במשך כל היום, ושבאופן פתאומי הכאב נהיה חזק ובלתי נסבל עד כדי כך שהיא כבר חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. באחד מהמקרים נתנו לה זריקה של אוטריוין, ולאחר 10 דקות הכאב נהיה יותר חזק. מה הסיבה לזה?

תשובה:
מקור הכאבים מהם סובלת אחותך אינו ברור לפי הסיפור. יכולים להיות כמה מקורות לכאבים כאלה, ביניהם הגב על שלל מרכיביו, מפרקי הירכיים, מפרקי הברך או גורמים אחרים. מלבד סיבות אורתופדיות יכולות להיות גם סיבות אחרות. לא ניתן לקבוע לפי תיאורך מה הסיבה לכאבים, ובוודאי שלא ניתן לייעץ מהו הצעד הבא בטיפול. הייתי ממליץ על פנייה לרופא המטפל לצורך בירור, אבחון והתאמת טיפול. במקרים בהם מופיעה חולשה, הפרעת תחושה או איבוד שליטה על מתן שתן, יש לפנות בדחיפות לבירור רפואי. ד"ר רונן בלכר - אינפומד