דלג לתוכן
מוצרי מזון שפג תוקפם וצהבת B
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מהן הסכנות באכילת מזון אחרי תאריך התפוגה? בדרום אפריקה מפיצים מוצרים ישראליים שפג תוקפם כמו ביסלי, במבה (לפעמים החיקוי) דגני בוקר של ורד הגליל, שימורי חמוצים ועוד. המקומיים לא חושדים שלפעמים עברה שנה מאז התאריך האחרון לשימוש. האם יש סכנה באכילת המזון? רוב הקונים הם דתיים, ויש עכשיו התפרצות של צהבת B, האם יש קשר?

תשובה:
צהבת מסוג B אינה מועברת במזון. זוהי צהבת שמועברת על ידי נוזלי גוף, כלומר דם, רוק, זרע. ישנו חיסון מצוין למניעת העברה של צהבת B. החיסון כולל 3 זריקות ומומלץ לכל מי שנמצא באזור של חשיפה מוגברת לצהבת. לגבי מזון שפג תוקפו, במוצרים יבשים, כמו אלה שציינת, הסכנות נמוכות יותר מאשר במוצרים כמו חלב, בשר ודגים. אבל בכל מוצר שפג תוקפו יכולה להיות הצטברות חיידקים. ברוב המקרים, זה יגרום לקלקול קיבה בלבד. במקרים אחרים יכולים להיות זיהומים חריפים יותר. אני לא רואה סיבה לאכילה של מוצרים שפג תוקפם, בעיקר כשהתוקף של המוצרים שציינת הוא בדרך כלל ארוך. אם כבר פג התוקף, אלה מוצרים שעומדים למעלה משנה על המדפים. לא מפתה במיוחד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אביטל גלאובך
ד"ר אביטל גלאובך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופאה מומחית ברפואה אסתטית , מומחית ברפואת נשים, פתולוגיה צוואר הרחם, פוריות
ד"ר עומרי זידאן
ד"ר עומרי זידאן עור ומין
רופא עור מומחה בתחום אבחון מוקדם של סרטן העור בבית החולים בילינסון
ד"ר שי מנחם
ד"ר שי מנחם אורתופדיה עמוד שדרה
מנתח גב ועמוד שדרה, מומחה בכירורגיה אורתופדית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו