הסבר על הסוגים השונים של תאי דם לבנים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

הבת שלי בת 8, ובבדיקות הדם שלה יש סטיה בלויקוציטים (52.5) ובנויטרופילים (36.4). האם זה מצביע על מצב אלרגי בגוף? והאם ניתן להסיק מהתוצאה שיש לילדה FMF? אחותי ואחי אובחנו כחולים מגיל 19.

תשובה:
לויקוציטים הם כלל תאי הדם הלבנים. הספירה המבדלת מבדילה בין הסוגים השונים של תאי הדם הלבנים. בילדים, הנויטרופילים מהווים 30% עד 60% מכלל תאי הדם הלבנים, ואין בבדיקה של בתך משום חריגה מהנורמה. כך גם לגבי הלימפוציטים (אם זו הייתה הכוונה בשאלה), כי הלויקוציטים שהזכרת הם סך כל התאים הלבנים. המצב אינו מצביע על אלרגיה כלל וכלל. סוג התאים שמצביע על אלרגיה אלה הם האאוזינופילים, ואין הדבר מעיד כי לילדה יש FMF. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד