דלג לתוכן

ערמונית מוגדלת עם מעט נוקשות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/07/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

בבדיקה התגלה שהערמונית שלי מוגדלת מעט, עם מעט נוקשות מימין, אך אין הפרעה מוגזמת או כאב במתן שתן, ולאחרונה המצב השתפר. רמת ה- PSA היא 0.6 והאורולוג מעוניין בעוד בדיקות, כולל ביופסיה. בהתחשב ברמת ה- PSA, האם סרטן הערמונית נראה כאפשרות?

תשובה:

תוצאות ה- PSA שלך תקינות. לגברים רמה תקינה היא בין 0 ל-4 ng/ml. האורולוג כנראה מתבסס על תוצאות הבדיקה הפיזיקלית, שהראתה נוקשות והגדלה של הערמונית, וכן על גילך, מעל 50, כדי להעלות את האפשרות לסרטן הערמונית. לפני ביופסיה ניתן לעשות אולטרסאונד רקטלי כדי לאשש או לשלול את האבחנה. אמליץ לך להמשיך להיות במעקב אצל האורולוג המטפל שלך, להתייחס לתסמינים כגון כאבים והפרעות במתן שתן, וכן לעקוב אחר רמת ה- PSA. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר סיימון ישראלי-קורן
ד"ר סיימון ישראלי-קורן נוירולוגיה
פרופ' רענן ברגר
פרופ' רענן ברגר אונקולוגיה
ד"ר נועם סמורז'יק
ד"ר נועם סמורז'יק יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו