שינוי בצבע הצואה של תינוקת אחרי צריכת נאוקייט
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי תינוקת בת חמישה חודשים, שאוכלת כ-4 שבועות נאוקייט, כנראה עקב רגישות לחלב פרה, מאחר שאחת לכמה ימים יש לה סימני דם בצואה וצבע הצואה שלה ירוק מאוד כהה עם נטייה לשחור. ברצוני לדעת אם נאוקייט גורם לצואה להיות בצבע כהה. נאמר לי שאם הדימום לא ייפסק בין ארבעה לשישה שבועות, התינוקת תצטרך לעבור בדיקת סיגמואידוסקופיה. ברצוני לקבל הסבר על בדיקה זו.

תשובה:
מזון לתינוקות מסוג נאוקייט בהחלט יכול לשנות את צבע הצואה. אם התינוקת אוכלת נאוקייט ולא אוכלת אוכל אחר, צבע הצואה יכול להשתנות לירוק ולפעמים לירוק כהה עד שחור. תופעה זאת היא נורמלית ולא גורמת שום נזק לתינוקת. בדיקת סיגמוידוסקופיה (Sigmoidoscopy) היא בדיקה שבמהלכה מוחדר לחלחולת, דרך פי הטבעת, סיב אופטי עם מקור אור ומצלמה זעירה, הבוחנת את המעי הגס ומציגה על צג את המראה הפנימי של המעיים. הסיב האופטי מוחדר רק עד המעי הגס הסיגמואידי, ומכאן שם הבדיקה. על בדיקת קולונוסקופיה (שבדיקת סיגמואידוסקופיה היא סוג שלה) תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=117