לאבא שלי יש קטרקט שהבשיל ומוצע לו ניתוח. הוא בן 70 ובריא. יש לי מספר שא
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאבא שלי יש קטרקט שהבשיל ומוצע לו ניתוח. הוא בן 70 ובריא. יש לי מספר שאלות בנידון: א. מדוע אין מנתחים כל עוד הקטרקט לא הבשיל ? ב. מהם אחוזי ההצלחה של הניתוח ומה הסיכונים ? ג. האם חשוב / יש תועלת בפניה לרופא מומחה וב

תשובה:
קטרקט הוא עכירות של העדשה שמפריעה לראיה. זהו הגורם מספר אחד להפרעות ראיה בגיל המבוגר. גורמי הסיכון כוללים סוכרת, עישון, חשיפה לקרינת שמש, גיל מבוגר. הטיפול ניתוחי וכולל החלפת העדשה העכורה בעדשת פלסטיק מלאכותית, בדרך כלל תחת הרדמה קלה ומקומית. הניתוח שכיח ומתבצע במקומות רבים בארץ. תמיד הבחירה במנתח חשובה ומקנה ביטחון לקראת הניתוח, אולם מדובר בניתוח שגרתי, לכן התועלת במומחה עולמי היא אולי לא רבה במיוחד בהשוואה לניתוחים אחרים מסובכים יותר. "הבשלת" הקטרקט משמעותה שהעכירות כה גדולה שהחולה כמעט עיוור. בעבר היו נוהגים לחכות להבשלה כדי שאז הניתוח, שהיה קשה יותר ועם סיבוכים רבים יותר, יהיה מוצדק. כיום הטכניקה הניתוחית השתפרה לעין ערוך, ומדובר בניתוח קל בהרבה מבעבר, ולכן אין יותר צורך לחכות עד שהקטרקט יבשיל, וניתן לנתח בכל שלב. לפרטים נוספים- http://www.6x6.co.il/eyedisease/cataract.asp