בלט דיסק והיצרות הפתח הפורמינלי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 38. אבקש הסבר של המונחים הרפואיים הבאים שנכתבו בתוצאות של בדיקת CT: קיים בקע דיסקאלי פראמדיאלי לשמאל ופורמינלי עם היצרות של הנקב השמאלי ולחץ על השק משמאל. קראתי את שאר התשובות בנושא ולא מצאתי הסבר.

תשובה:
משמעות הפענוח שתיארת הוא שיש בליטה של הדיסק הבין-חולייתי לצד שמאל ביחס לקו האמצע, וכן היצרות של פתח הנקרא הפתח הפורמינלי. דרך פתח זה יוצאים עצבי חוט השדרה. היצרות הפתח, ביחד עם הלחץ על השק הדוראלי, שהוא המבנה המכיל את חוט השדרה עצמו או שורשיו, מצביעים על לחץ המופעל על עצבים באזור, אשר עלול לגרום בעיות אופייניות של כאב מוקרן, תחושת נימול לאורך הרגל ועוד. לצורך קבלת טיפול מתאים יש להיוועץ עם הרופא המטפל. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד