דלג לתוכן

דימומים בעת נטילת שתי חפיסות גלולות ברצף

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/10/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת גלולות מליאן במשך כחודשיים. בעקבות נסיעה שהיתה לי, לקחתי 2 חפיסות ברציפות, כדי למנוע הגעה של המחזור לחודש אחד. במשך החודשיים האלה יש לי דימומים לא פוסקים (בצבע חום), ולאחרונה, 4 ימים לפני סיום החפיסה השנייה, החל לי מחזור, או דימום הרבה יותר חזק, שנראה לי יותר כמו מחזור, וצבעו השתנה לאדום. האם זה משהו תקין? ממה זה יכול לנבוע?

תשובה:

כאשר מעוניינים בדחיית הדימום הווסתי או בביטולו בחודש מסויים, הפתרון הוא אכן נטילת גלולות למניעת הריון ברצף, ללא הפסקה בת שבוע. הדבר מקובל ולא אמור לגרום לנזקים או שינויים במחזור. למרות זאת, ישנם מקרים בהם, כתוצאה מהשינויים ההורמונליים, מופיעים דימומים קלים במשך החודש. אין סיבה לדאגה. ממכתבך אני מבינה שסיימת את החפיסה השניה. אם כך, ערכי הפסקה של 7 ימים בנטילת הגלולות (כרגיל), והמשיכי ליטול את החפיסה הבאה בהמשך. אם ימשיכו הדימומים, פני לרופא הנשים, אולי יש מקום לשקול החלפה של סוג הגלולות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
פרופ' אדריאן אלנבוגן
פרופ' אדריאן אלנבוגן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אייל הלר
ד"ר אייל הלר אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו