בדיקת קרום הבתולים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 16. בגיל 5 נפלתי וירד לי המון דם מאיבר המין שלי. איך אני יכולה לבדוק את קרום הבתולים שלי מבלי לבקר אצל רופא?

תשובה:
את קרום הבתולים ניתן לבדוק על ידי הסתכלות על הפות, על ידי משיכה קלה של השפתיים החיצוניות. כיוון שאינך מיומנת ואינך יודעת מה את אמורה לראות, וכיוון שטכנית זה יהיה קצת מסובך, גם אם תיעזרי במראה, סביר שלא תוכלי לבדוק את קרום הבתולים מבלי לבקר אצל הרופא. אם את מעוניינת לבדוק את קרום הבתולים שלך, אין כל סיבה לחשש או מבוכה. זו בבדיקה קצרצרה, לא פולשנית ולא כואבת. זכרי שעבור הרופא/ה מדובר באיבר טבעי לחלוטין, בדיוק כמו שאר אברי הגוף. כמו כן, אני מניחה שתרגישי נוח יותר אם תפני לרופאה אשה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד