דרכי ההידבקות בהפטיטיס C
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי אח בן 32, שעל פי בדיקות דם, חולה בצהבת C או D. אחי היה מאושפז בבתי חולים לחולי נפש ללא כל קשר לזה. הוא לא רוצה לקבל טיפול או להמשיך להיבדק בקשר לזה. מה עלי לעשות?

תשובה:
אין ביכולתי לייעץ לך מה לעשות, מכיוון שאחיך בן 32, ואם הוא מסרב לקבל טיפול רפואי, אין הרבה לעשות. לא ציינת מדוע התאשפז בבית חולים לחולי נפש. אם אינו כשיר לקבל החלטות, ניתן לכפות עליו טיפול, אך דבר זה חייב להתבצע על ידי הרופא המטפל או הפסיכיאטר. לא ציינת גם אם הוא סובל מסימפטומים כלשהם המעידים על מחלת הצהבת. אם כוונתך בשאלה היתה לגביך ולגבי משפחתך בנוגע להידבקות במחלת הצהבת, הידבקות נעשית דרך הדם ודרך קיום יחסי מין. אם אכן יש לאחיך ההפטיטיסים C או D. הפטיטיס D אינו מדביק כשלעצמו, אם הוא ישנו, הוא מעיד על הידבקות בהפטיטיס B. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד