הסיכוי להתעוררות מתרדמת אחרי שני ניתוחי ראש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

דודה שלי עברה תאונת דרכים קשה עם פגיעת ראש ועברה שני ניתוחי ראש בצד השמאלי והימני לניקוז דם. היא במצב של תרדמת עמוקה, מונשמת, וללא חומרי הרדמה, מגיבה לכאב, והאישונים מגיבים לאור כבר 12 יום. האם היא שומעת ויודעת מה מתרחש סביבה? מה הסיכויים להתעוררות? האם יגרם נזק מוחי בעקבות הניתוחים? ומה ההשלכות שלו?

תשובה:
הבעיה מורכבת וחסר לי מידע כדי לתת לך תשובות מדויקות. התשובות לשאלותיך תלויות ברמת הנזק למוח עקב הדימום, שייראה ב- CT או ב- MRI, כמות הדימום, סוג הניתוחים שעברה ומצבה הגופני הכללי לפני ואחרי התאונה. לרוב, לא ניתן לדעת במדויק את סיכוי ההתעוררות, אך אם אין פגיעה מוחית והדם נוקז ואין כעת לחץ על המוח, סיכויי ההתעוררות וההחלמה גבוהים. בנוסף, אם היא מגיבה לכאב ולאור, אלה סימנים טובים. לגבי אם היא שומעת את דבריך או את סביבתה, כיום סבורים כי האדם בתרדמת אינו שומע או זוכר את הקורה סביבו, אך בכל זאת מגיב במידה מסוימת לקול מוכר, בתחושת רגיעה וכדומה. עם זאת, ישנם אנשים שהתעוררו מתרדמת ודיווחו כי הם זוכרים את מה שהתרחש סביבם. ידוע שהחוש שנפגע אחרון כאשר האדם נמצא בתרדמת הוא חוש השמיעה, אך כמובן שהכל תלוי במידת הנזק המוחי. רצוי לשאול את הרופאים הנוירולוגים המטפלים לגבי הנזק המוחי, כי לצערי אין לי מספיק מידע. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד