הטיפול במחשבות טורדניות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

הדבר שאני סובלת ממנו ומפריע לי הוא מחשבות מטרידות. אני רוצה לשכוח את המחשבות האלו ולחשוב על משהו אחר משמח כמו תינוקות (אני בהריון), אבל שום דבר לא עוזר, כי אני בכל שאיפה ונשיפה זוכרת וזה מכניס אותי לבלבול, וסחרחורת, ואני מרגישה שאני לכודה ונחנקת. האם סרוקסאט עוזר לי שלא לחשוב על זה ולהיות מרוכזת יותר, או שהוא עוזר רק נגד חרדה? אני פוחדת שאם אם אקח את התרופה ואמשיך במחשבותי, ארגיש יותר גרוע מעכשיו. אני אוכלת טוב ולוקחת ברזל, ואין לי שום בעיה בתיאבון. קראתי שהתרופה סרוקסאט מסוכנת לעובר. האם הטיפול אצל פסיכיאטר, רק טיפול התנהגותי ללא תרופות, יכול יעזור?

תשובה:
סרוקסאט מטפל בחרדה, וחלק מהעזרה של הטיפול מתבטא בזה שבאות פחות מחשבות מטרידות. חרדה מתבטאת בין היתר בכך שישנן מחשבות שחוזרות שוב ושוב בראש ומציקות. כאשר משתפר המצב, (בעזרת הטיפול, או לפעמים גם ללא טיפול, המחשבות האלה מפסיקות להטריד. טיפול אצל פסיכיאטר בהחלט יכול להועיל גם ללא תרופה, כי הוא יכול ללמד אותך טכניקות לשלוט בחרדה ובמחשבות. לפעמים זה מאד קשה ללא תרופות, אבל תצטרכי להחליט. סרוקסאט וגם תרופות פסיכיאטריות אחרות עלולות להיות בעייתיות בשליש הראשון של ההריון. אם את לאחר השליש הראשון או לקראת סיומו, אין מקום לחשש, ומומלץ כן להשתמש בטיפול. בכל מקרה, אפשר לפנות למרכז לטרטוגניות (מרכז שמתמחה בהערכת סיכון של תרופות וחומרים על הסיכוי להופעת מומים אצל העובר) בבית חולים הדסה בירושלים על מנת לקבל הנחיות מדויקות לגבי כל תרופה שרוצים לקחת במהלך הריון, עד כמה היא מסוכנת ואם צריך לעשות בדיקות כלשהן. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית