אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים לסובלים מבעיות במסתמי הלב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/05/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מאחר וקבלתי תשובות שונות. אני מעוניין לדעת מהו הפרוטוקול הנכון לקבלת אנטיביוטיקה לפני ואחרי טיפול שיניים (סתימה \ עקירה) למי שעבר ניתוח להחלפת מסתמים.

תשובה:
ראשית, לא לפני כל טיפול יש צורך לקחת אנטיביוטיקה פרופילקטית. מבלי לרדת לפירוט, הכלל הוא שיש צורך ליטול אנטיביוטיקה לפני כל פעולה העלולה לגרום לדימום, כך שלא בכל סוגי הסתימות יש צורך לנטול אותה. באופן כללי, אנשים בעלי סיכון בינוני או גבוה ללקות בדלקת פנים הלב, צריכים ליטול אמוקסיצילין (מוקסיפן) 2 גרם כשעה לפני טיפול שיניים (כלומר 4 כדורים של 500 מ"ג כל אחד). אנשים אלרגיים לפניצילין יכולים ליטול קלאריתרומיצין (קלציד) 600 מ"ג או צפאלקסין (צפורל) 2 גרם, או קלינדאמיצין (דלאסין) 600 מ"ג במקום. אנשים שאינם יכולים ליטול אנטיביוטיקה דרך הפה מטופלים בזריקה כחצי שעה לפני הטיפול. אנשים עם סיכון גבוה (כולל בעלי מסתמים מלאכותיים, אלה שלקו בעבר בדלקת פנים הלב, בעלי מום לב מולד כחלוני מורכב, בעלי צינור עורקני פתוח, בעלי היצרות של אב העורקים ובעלי דלף סיסטמי- ריאתי שהורכב ניתוחית) צריכים ליטול חצי מנה נוספת של אנטיביוטיקה לאחר עוד 6 שעות. לאחר הטיפול אין צורך בהמשך אנטיביוטיקה אלא אם הפעולה מצריכה נטילת אנטיביוטיקה בכל מקרה (ללא קשר לניתוח החלפת המסתמים) ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים וצוות אינפומד