כיצד ניתן להתגבר על בחילות בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/05/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון ראשון, באמצע השבוע ה-6. מאז תחילת השבוע ה-5 החלו לי בחילות איומות ללא הקאות, וכבר שבוע אני מרותקת למיטה, מרגישה כמו בשפעת, עם כאבים בבטן התחתונה והעליונה. בבדיקת אולטרסאונד הכל היה תקין, הריון תוך-רחמי עם דופק. האם הגיוני שאני אהיה במצב כזה? עד מתי זה אמור להימשך? האם מותר לי להקיא באופן יזום, לדחוף אצבע לגרון?

תשובה:
קודם כל מזל טוב על ההריון. בחילות הן חלק כמעט בלתי נפרד מהטרימסטר הראשון, נשים רבות סובלות מבחילות עם או בלי הקאות בדרגה זו או אחרת. ישנן שיטות רבות שיכולות להקל על תחושת הבחילה ולאפשר לך לתפקד באופן כמעט נורמלי. לכל אישה מתאים "טריק" אחר, ועל כן כדאי לנסות את כל השיטות השונות עד שתמצאי משהו שבאמת יכול להקל עליך, לדוגמה: הקפידי לאכול ארוחות קטנות, אך בתכיפות גבוהה יותר, כך גם תימנעי מכאבי בטן שלרוב נובעים גם מתחושת רעב מסוימת. אם לא מתחשק לך לאכול "אוכל של ממש" נסי לצרוך קרקרים או מזונות נייטרליים יותר בטעמם. נסי לאכול ג'ינג'ר (זנגביל) מיובש, או לשתות תה ג'ינג'ר, או לגרד ג'ינג'ר טרי לתוך התה. מעט לימון על פרוסת לחם קלוי, או סתם בתוך מים חמים. הקפידי לשתות הרבה, גם אם את לא מרגישה צמא. אם אלה לא עוזרים, אפשר לנסות להשתמש בשיטות אלטרנטיביות, כמו למשל דיקור, או לחלופין, לפנות לרופא ולהיוועץ עימו לגבי השימוש בתרופות נוגדות בחילה כמו פרמין. לא מומלץ לעודד הקאה בשלב זה. לגבי כאבי הבטן, כפי שהזכרתי, יכול להיות שמדובר בכאבים שנובעים מרעב מסוים, אך ייתכן שכוונתך לכאבי בטן המזכירים כאבי מחזור. כאבים אלה אופיניים לשלב זה של ההריון. מעבר לכך, ייתכן שפשוט חלית בשפעת קלה, ועלייך לנוח ולהקפיד על שתיה מרובה. לגבי משך הזמן - אין זמן מוגדר, ו"תקופת הבחילות" משתנה מאישה לאישה, אך ככלל, ניתן לאמר שלאחר הטרימסטר הראשון התחושות משתפרות פלאים! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד