דלג לתוכן

התאמת גלולות למניעת הריון לאישה עם שחלות פוליציסטיות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/05/2008 תאריך עדכון: 02/09/2010
1 דקות קריאה

שאלה:

יש לי שחלות פוליציסטיות ואני משתמשת בגלולות למניעת הריון מסוג יסמין. ברצוני להחליף את הגלולה לדיאנה 35 כי היא גורמת לי שיעור יתר. האם זה מומלץ? האם קיים הבדל משמעותי בין שני סוגי הגלולות שציינתי? שאלה נוספת: אני עושה לייזר להסרת שיער מ

תשובה:

גלולות דיאנה שייכות לגלולות מהדור הישן, המכילות הורמונים במינון גבוה יחסית, ולכן גם תופעות הלוואי שלה משמעותיות יותר בדרך כלל. לרוב בוחרים להשתמש בגלולה זו כשיש בעיה מעבר למניעת הריון בלבד, כמו שחלות פוליציסטיות, וכן כטיפול בשיעור יתר. גלולות מסוג יסמין שייכות לגלולות מהדור החדש, ומכילות הורמונים במינון נמוך יחסית, עם פחות תופעות לוואי. יכול להיות שהחלפת הגלולות אכן תעזור בבעיית שיעור היתר, אך אולי תגרום לתופעות לוואי אחרות. מידע נוסף תוכלי לקרוא באינדקס התרופות של אינפומד. להלן קישורים למידע על המרכיבים שקיימים בגלולות אלו: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=459
רופאים בתחום
ד"ר אדם פיליפס
ד"ר אדם פיליפס גסטרואנטרולוגיה
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר אונקולוגיה
ד"ר נחום זילבר
ד"ר נחום זילבר אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו