דלג לתוכן

אזורים רדומים אחרי ניתוח קיסרי ויחסי מין אחרי לידה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/05/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 30, חודש אחרי ניתוח קיסרי שני (הראשון היה לפני 10 שנים והיה תקין). יש לי מקומות ברגל ובכתף מאחור שעדיין רדומים, כאשר לוחצים לי על המקומות האלה הם כואבים. יש לי שאלה נוספת. אני עדיין מדממת קצת בעקבות הלידה, הדימומים כבר חלשים ויש הפרשות ורודות. אתמול קיימתי יחסי מין עם בעלי ללא אמצעי מניעה. האם כאשר אני עדיין קצת עם דימום והפרשות, אני יכולה להיכנס להריון? אני לא מיניקה כלל. האם אני צריכה לקחת את הגלולה של היום שאחרי? ממש לא בא לי להיכנס להריון כרגע.

תשובה:

לגבי שאלתך הראשונה, אזור הכתף כנראה לא קשור להרדמה שבוצעה לך או לאזור הניתוח, אבל התחושה ברגל יכולה להיות קשורה להרדמה (אני משערת שבוצעה הרדמה ספינלית או אפידורלית), לכן עלייך לפנות לרופא המטפל לבדיקה של המקום. לגבי הדימום, נורמלי להמשיך לדמם עד שישה שבועות לאחר לידה. עם הזמן הדימומים נחלשים מאוד עד שהם נעלמים. במהלך חודש לאחר הלידה ובזמן שעדיין ישנו דימום, נדיר מאוד שנכנסים להריון. אבל זה בהחלט אפשרי, בעיקר מכיוון שאת לא מיניקה. אני ממליצה לך לפנות לרופא נשים לקבלת גלולות למניעת הריון, או שתשתמשי בכל אמצעי מניעה אחר. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' ברי (בוריס) קפלן
פרופ' ברי (בוריס) קפלן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' אריאל מני
פרופ' אריאל מני יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר גבריאל גרינברג
ד"ר גבריאל גרינברג קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו