כדי לצרוך כדורים משלשלים האם הכרחי לקבל מרשם רופא ? ומהן ההשלכות של נטיל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/05/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

כדי לצרוך כדורים משלשלים האם הכרחי לקבל מרשם רופא ? ומהן ההשלכות של נטילת הכדורים ללא מרשם ?

תשובה:
לא צריך מרשם וישנן אופציות רבות למשלשלים בבתי המרקחת, אבל חשוב שתדעי - שימוש מוגזם בכדורים משלשלים או תה משלשל בטווח הקצר ולאורך זמן עשוי להיות מסוכן. בשימוש מוגזם מינרלים חיוניים יכולים ללכת לאיבוד בצואה ולסכן את תפקוד מערכות הגוף. כמו כן שלשולים עשויים לגרום להתייבשות בשל אובדן נוזלים. בשימוש ממושך דופן המעי נעשה רפה ולא פעיל, תתפתח עצירות כרונית ויהיה צורך מתמיד ביותר ויותר כדורים וחוקנים על מנת לגרום ליציאות. כמו כן יש שכיחות יתר של מעי רגיז עם כאבי בטן, עצירויות, וגזים. עצתנו - שימוש זהיר אם בכלל במשלשלים, כי עדיף לטפל בבעיית עצירות באופן תזונתי- ע"י אכילת מזונות עתירי סיבים, שתייה מרובה ופעילות גופנית.