דלג לתוכן

אני סובלת מקרישיות יתר ואובחנתי ב APLA . לאחרונה עברתי הפלה טבעית - MIS

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/05/2003
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובלת מקרישיות יתר ואובחנתי ב APLA . לאחרונה עברתי הפלה טבעית - MISSED ABORTION והבנתי שיש קשר בין השניים. במהלך כל הזמן אני מטופלת ב- CLEXANE - זריקה פעם ביום. רציתי לדעת אם ניתן ליטול עוד תרופות על מנת להימנע מהפלה נוספת והאם ניתן לבדוק אם היה קשר בין ההפלה לקרישיות.

תשובה:

אכן יש קשר בין תסמונת APLA לקרישיות יתר, הפלות חוזרות ואובדן עוברים. קשה לדעת אם ההפלה שחווית היא תוצאה של ה APLA או לא, אבל הטיפול שאת מקבלת בזריקות הפארין הוא טוב ונכון. לידיעה - יש המוסיפים גם אספירין במהלך ההריון בנוסף להפארין. במקרים קשים של הפלות חוזרות יש אופציה נוספת למתן נוגדנים תוך-ורידי במהלך ההריון, אולם טיפול זה יקר ויעילותו אינה מוכחת באופן מלא. מחקרים מראים שיעור של כ 80% הצלחה בהריון APLA המטופל כהלכה בהפארין ואספירין.
רופאים בתחום
ד"ר עדה מגן
ד"ר עדה מגן כירורגיה
ד"ר אליהו כץ
ד"ר אליהו כץ פנימית
פרופ' טומס שפיצר
פרופ' טומס שפיצר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו