הריונות שמסתיימים בטרימסטר הראשון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני קוראת הרבה על נשים שעוברות הפלה בחודשי הריון ראשונים. יש נשים שכותבות שהן גילו שההריון נפסק בביקור שגרתי אצל הגינקולוג. אישה שגילתה שההריון נפסק כשבאה לבדיקה, אם לא היתה באה לבדיקה, האם היתה ממשיכה לחשוב שההריון תקין עד הבדיקה הבאה? האם אפשר להסתובב שבועות וחודשים ללא סימן גופני לבעיה בהריון?

תשובה:
שליש מההריונות שנגמרים בטרימסטר הראשון של ההריון נגמרים בדרך כלל כתוצאה מהפרעה כרומוזומלית (כ-70 אחוז מהמקרים). התסמינים של הפסקה בשלב זה יכולים להיות מינימליים או לא להופיע כלל. אם מופיעים תסמינים, הם יכולים לכלול כאבי בטן, התכווצויות, דימומים וחום. אפשר להמשיך לחשוב כי ההריון תקין אם אין תסמינים כלל, ויתכן כי הדבר יתגלה הדבר רק בבדיקה שגרתית של ההריון, אך בדרך כלל מופיעים סימנים כלשהם המאותתים כי משהו אינו כשורה, ואז מומלץ לפנות לגינקולוג לבדיקה. מידע רב תוכלי למצוא באתר הבא: http://www.mamy.co.il/Article.aspx?IDSC=81