זירוז לידה באמצעים טבעיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28, בהריון השני בשבוע ה-41. בהריוני הקודם הגעתי לשבוע ה-42 ללא שום סימן ללידה קרבה (לא צירים, לא ירידת מים וללא פתיחה). ההריון היה תקין, המוניטור היה תקין, וכמות מי השפיר היתה תקינה, אך עשו לי זירוז על אף שלב ההריון המתקדם שלי. כעת אני נמצאת באותו המצב, ואיני רוצה לבצע זירוז. היה לי ניסיון מאוד גרוע עם זה, ואני מעוניינת בלידה טבעית. האם יתכן שאני לא יכולה להיכנס ללידה עצמית? אין לי דבר כזה במשפחה. מה ניתן לעשות?

תשובה:
בכל הריון תקין בסופו של דבר מגיעים צירים, ואני מניחה שכך גם במקרה שלך, אך בשלב מתקדם כמו אצלך, ההמתנה עלולה לסכן הן את העובר והן אותך, ולכן מבצעים זירוז. ישנן כמה דרכים טבעיות לזירוז הלידה, ובינהן קיום יחסי מין, עיסוי פטמות, פעילות גופנית כגון הליכה, שחייה ויוגה, וביצוע חוקן. לידה קלה! ד"ר קרן גלרון - אינפומד