דלג לתוכן

טיפול ביוד רדיואקטיבי בעקבות סרטן בבלוטת התריס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/05/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 28. מגיל 16 עברתי 4 ניתוחים עקב קרצינומה פוליקולארית של בלוטת התריס. בנוסף עברתי 4 מחזורי טיפול ביוד רדיואקטיבי, אך רמות התירוגלובולין עדיין גבוהות (סביב 200), ללא נוכחות של ממצאים לא תקינים כלשהם. אני מקבלת 200 מ"ג אלטרוקסין כל יום כדי לדכא את ה- TSH. בניתוח האחרון, שבוצע לפני כ-10 שנים, נכרתו 9 בלוטות לימפה בצוואר, ו-8 היו נגועות בגרורות מהגידול הראשוני. עברתי בדיקת PET CT לפני כשנתיים, ללא ממצאים לא תקינים. הרופא שלי ממליץ לערוך בדיקת דם עם הזרקת תירוגן. בעבר עשיתי הפסקה עם האלטרוקסין כדי לבדוק לאן יגיע התירוגלובולין והתוצאה היתה כמה אלפים. הרופא שלי ממליץ על טיפול נוסף ביוד אך אני מסרבת, מפני שכבר קיבלתי 581 מיליקירי יוד בסך הכל, ויש לי שני ילדים קטנים. מה המלצתכם?

תשובה:

איני יכולה לחלוק על המלצת הרופא, אני מניחה כי הוא אנדוקרינולוג או אונקולוג, המכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך. אני מבינה את רצונך להימנע מטיפול נוסף ביוד מכיוון שהוא מצריך בידוד ומפני שהוא יכול לגרום לתופעות לוואי שונות, אך נראה כי זהו הפתרון הנכון בשבילך בשלב זה. מידע לגבי הטיפול ותופעות הלוואי תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_090108_3.asp
רופאים בתחום
ד"ר אלכסנדר אומלצ'נקו
ד"ר אלכסנדר אומלצ'נקו קרדיולוגיה
ד"ר אלכסיי בונין
ד"ר אלכסיי בונין אורתופדיה
פרופ' פבל קרוגליאק
פרופ' פבל קרוגליאק גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו