תסמינים של החמרה בחולת CLL
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

חזרה אלי מחלת CLL. אני לאחר טיפול ראשון. לפי הוראות הרופא, אם עולה החום מעל 38, עלי להגיע למיון. מה הסיבה? האם אפשר לקחת כדור להורדת החום?

תשובה:
עליית חום אצל חולי Chronic Lymphocytic Leukemia יכולה להעיד על החמרה במצב, המצריכה טיפול. יכול להיות חום גבוה יכול להיות קשור למחלה זיהומית כלשהי, אך מכיון שידוע שאתה חולה ב- CLL, חשוב לעקוב אחר החום ולפנות למיון אם החום עולה. התסמינים ל- CLL יכולים לכלול זיהומים תכופים עקב מחסור בתאי דם לבנים בריאים הנלחמים בחיידקים ונגיפים. עייפות עקב מחסור בתאי דם אדומים (אנמיה) הגורם לעיתים גם לקוצר נשימה. דימומים וחבורות עקב מחסור בטסיות. בלוטות לימפה נפוחות כתוצאה מהצטברות לימפוציטים חריגים. בדרך כלל הנפיחות אינה מלווה בכאב. טחול מוגדל בטן נפוחה חום או הזעות לילה ירידה במשקל במקרה של הופעת אחד התסמינים אלה, מומלץ לחולי CLL לפנות למיון או לרופא המטפל. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד